Kopie van Cover

in de media

Persbericht lancering tweede seizoen!

De podcast Muziekologie lanceert dinsdag 29 september 2020 haar tweede seizoen over de geschiedenis van popmuziek. Muziekologie is de enige Nederlandstalige podcast met verhalen uit de popmuziek, en wat daarvan de invloed is op de huidige muziek en maatschappelijke ontwikkelingen.

Speciale aflevering ‘Bridge Over Troubled Water’
Speciaal voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt stil gestaan bij de carrière van Simon en Garfunkel. In het bijzonder wordt een album dat 50 jaar geleden is uitgebracht onder de loep genomen: ‘Bridge Over Troubled Water’ (1970). In deze speciale aflevering verkennen Nick en Martin de carrière van Simon en Garfunkel en de invloed van nummers als ‘Hazy Shade Of Winters’, ‘The Boxer’, en ‘Bridge Over Troubled Water’. Deze speciale aflevering verschijnt dinsdag 29 september 2020.

Klik hier voor het persbericht.
– 22 September 2020

 

Muziekologie_vierkant
Bax

Bax Music

Namens de podcast Muziekologie schijnen Martin en Nick een dieper licht op het platenlabel Chess Records. Er wordt dieper ingegaan op de betekenis van dit label voor artiesten als Etta James en Chuck Berry. Directe aanleiding voor het artikel is aflevering 01E2 over dit platenlabel.

Lees het artikel hier of via Chess Records.pdf

– 28 augustus 2020.

Manify

Voor Manify is Muziekologie gevraagd om inspiratie uit R&B-iconen te halen! We bekijken welke lessen we kunnen leren van onder andere Rihanna, Jay-Z, en The Neptunes!

Lees het artikel hier of via Chess Records.pdf

– 17 augustus 2020.

Manify

Copyright 2020 | Muziekologie