De ongemakkelijke boodschap van Nina Simone

Podcast episode

Het derde seizoen van Muziekologie beginnen we weer met een grote naam uit de popmuziek. En wat voor één: Nina Simone is een hardwerkende artiest met een confronterende boodschap. Ze heeft vele hits op haar naam staan, en het is verrassend om de verhalen achter deze hits te ontdekken. Kom in deze aflevering ook te weten hoe haar relatie met Amerika was en waarom zij uiteindelijk ook een aantal jaren in Nederland heeft gewoond.

Besproken nummers

In deze podcast aflevering van Muziekologie komen de volgende nummers en muziek aan bod: Nina Simone – Sinnerman, Nina Simone – Feeling Good, en nog meer Nina Simone!

Transcript

Hier zijn we mee bezig! 

Wat is een podcast?

Wat is een podcast? Waar kun je podcast luisteren? Is deze podcast gratis?
Geen zorgen! Het kan dat je per ongeluk op deze pagina bent beland en niet weet wat een podcast is. De term podcast staat voor ‘iPod’ en ‘broadcasting’ en is een on-demand internet-/radio-gesprek. Dat betekent dat je een podcast overal en altijd luisteren kunt, waar jij maar wilt. En het goede nieuwe is: het is gratis! Althans, onze podcast Muziekologie is gratis. Wij zijn ook niet gesponsord door een groot merk. We maken deze gratis podcast omdat we het leuk vinden. Waar kun je deze podcast luisteren? Over het algemeen zijn podcast te beluisteren in je favoriete podcast-app! Voor de podcast Muziekologie geldt dat deze beschikbaar is op Spotify, Apple Podcast en via podcastluisteren.nl 
Veel luisterplezier! 

Ontwerp zonder titel-5