Beste podcasts

Beste podcast afleveringen van 2020

Muziekologie tipt: afleveringen 2020

Het jaar is bijna ten einde en dat betekent: tijd voor de beste lijstjes! Wij van de Muziekologie podcast raken natuurlijk ook geïnspireerd door andere podcasts over popmuziek. Daarom vinden wij het tijd om de beste podcasts van 2020 te tippen! Het zou echter te makkelijk zijn om de beste muziek podcasts aan jullie voor te schotelen. Daarvoor kijk je maar in het overzicht van je favoriete podcast-app. Maar waar kunnen we jullie dan wel mee verblijden? We tippen de beste muziek podcast afleveringen! Naast dat wij zelf een breed scala aan afleveringen hebben staan, zijn er ook andere podcasts die een muziek onderwerp bespreken. Hier worden wij erg blij van, en willen dit met jou delen! Dus, sla het grasduinen tussen lange afrekening-reeksen over en luister gelijk deze geweldige afleveringen van het afgelopen jaar!

Beste podcast afleveringen van 2020

Van de vele podcasts en podcast afleveringen in 2020, welke zijn nu de beste muziek afleveringen? Hier komen ze!

Vloed II - Mainstream hiphop

Het belang van deze aflevering kunnen we niet genoeg benadrukken: hiphop was er niet zomaar! Inmiddels is het een van de meest populaire muziekgenres maar het kent een lange geschiedenis vanuit de zwarte sloppenwijken van Amerika. Deze aflevering duikt hier dieper op in, inclusief muziekclips!

Luister via Spotify of Apple Podcast

Beste podcast afleveringen van 2020

Met Groenteman in het nieuwe normaal - Thomas Acda, muzikant en schrijver

Heel bijzonder vonden we dit gesprek tussen Groenteman en Thomas Acda. Die laatste kennen we natuurlijk van Acda & De Munnik, maar doet nu veel soloprojecten. In deze aflevering komt onder andere zijn bezoek aan New York aan bod. Dat komt weer terug bij de hit van Snelle en Thomas Acda, ‘Papa Heeft Weer Wat Gelezen’, dat zij samen schreven in New York!
 
Beste podcast afleveringen van 2020

Het Cult-uur - Beyoncé’s Black is King: Een Pan-Afrikaanse Popster met Poen

Wat een prachtige cultuurkritische aflevering over de Queen B, B, of Sasha Fierce. De uitermate populaire zangeres heeft zich getransformeerd van popliedjes naar maatschappij-kritische nummers. Dit jaar komt het album ‘The Lion King’ uit met onder andere de hit ‘Brown Skin Girl’. In deze all-female special van het Cult-uur duiken de dames in het fenomeen Beyoncé! 

Luister via Spotify of Apple Podcast

Beste podcast afleveringen van 2020

Klap van de Molen podcast - De Stamgast: Roxeanne Hazes

Wij houden van Roxeanne en (hopelijk houdt) Roxeanne van ons. Des te meer enthousiast zijn we over deze aflevering van Klap van de Molen podcast, waarin Roxeanne vanaf de 2e helft van de aflevering schittert als stamgast. Het is vooral mooi hoe de zangeres vertelt hoe zij van het Hazes-stigma afkomt, daardoor voor de moeilijkere weg kiest, en een voorbeeld kan zijn middels haar nummers.

Luister via Spotify of Apple Podcast

Beste podcast afleveringen van 2020

De Makers - Hoe Singer/Songwriter Julia Zahra na The Voice winnen ontwikkelde als artiest

Vanaf het begin waren wij al fan van Julia. Wie kent haar cover van ‘Just An Illusion’ niet? Het was even stil rondom de zangeres. Het is bijzonder dat Julia ons bij Dide Vonk een inkijk geeft in het vinden van haar eigen stem, wat zij zelf tof vindt en wil schrijven, en hoe het is om op jonge leeftijd The Voice te winnen.

Luister via Spotify of Apple Podcast

Beste podcast afleveringen van 2020